lunes, 21 de abril de 2014

PER QUÈ VIVIM ALS AFORES DE LA CIUTAT de Peter Stamm i Jutta Bauer

Aquest mes he triat un llibre que tracta d'un aspecte del nostre dia a dia al qual no prestem pot ser massa atenció. El tema de "Per què vivim als afores de la ciutat", amb text de Peter Stamm e il·lustracions de Jutta Bauer (Tandem Edicions, 2008) és l'habitatge o millor dit el fet de viure en algun lloc, sigui físic, surrealista o metafòric.



El llibre ens transporta en els disparats llocs en el quals viu uns després l'altre una família ben curiosa.

Així comencen vivint a la casa del llum blau, després a l'autobús, al bosc, al terrat de l'església, al violí de la tia...i fins i tot a la Lluna, a la pluja, en un somni i "enlloc".



Cada allotjament té els seus avantatges i els seus inconvenients però cada vegada a un dels personatges no li agrada i per algun motiu segueixen el viatge i la recerca continua.
La realitat i la imaginació es combinen en un llibre on és impossible no preguntar-se on ens agradaria viure a nosaltres i qual és l'espai, sigui, habitació, edifici o ciutat, que finalment sentim com casa nostra.



On ens sentim a gust, tranquils, lliures, protegits? On ens quedaríem per sempre?
Segurament el fet de no donar respostes és el que més m'agrada d'aquest llibre, de deixar espai a la imaginació, una finestra oberta sobre moltes maneres diferents de viure.



No és això el que necessiten els nostres fills per créixer en la tolerància, el respecte i també l'admiració per altres cultures?





Les il·lustracions de Jutta Bauer són dirèctes, sapients i sensibles, de qui sap amb dos traços explicar-te tot un personatge i els seus matisos. Genials en aquest llibre, els dibuixos que acompanyen la il·lustració principal. Jutta Bauer és una de les il·lustradores alemanes més reconegudes, dels seus llibres no us heu de perdre també "Madrechillona" i "Sencillamente tú". Bona lectura!


1 comentario: